Nyt EU-partnerskab skal styrke politisk deltagelse og inklusion i Kenya

DIPD indgår i et nyt partnerskab, som skal skabe bedre inklusion og deltagelse af kvinder, unger og personer med handicap i de politiske partier i Kenya.

Kenya Flag
EU-partnerskab i Kenya

Kenya er et foregangsland i Østafrika og har til trods for enkelte kriser bevaret et formelt demokratisk system siden sin uafhængighed for næsten 60 år siden. DIPD har i mange år støttet det demokratiske arbejde i Kenya, som vi bygger videre på med dette nye projekt.

Finansieret af EU

Projektet: “Strengthening Inclusive and Democratic Political Actors in Kenya (SIDPAK)” er medfinansieret af Den Europæiske Union.

EU

Med den hollandske søsterorganisation, Netherlands Institute for Multiparty Dialogue, NIMD i spidsen er DIPD og den norske demokratiorganisation, The Oslo Center gået sammen i et partnerskab med to lokale kenyanske partnere. Mzalendo Trust og Centre for Multiparty Democracy, CMD-Kenya er begge organisationer, der har arbejdet for at forberede demokratiet i landet.

“I arbejdet mod at opnå et frit, fredeligt og inkluderende samfund, er det afgørende, at demokratiet udvikles og støttes. Derfor er vi i DIPD glade for at kunne støtte en solid partner i Kenya og dermed støtte landet i sin demokratiske udvikling.” udtaler Lisbeth Pilegaard, direktør i DIPD.

Demokrati boot camps for nyvalgte politikere

I 2010 vedtog Kenya en forfatning, som skulle støtte kvinder, unge og personer med handicap til bedre at kunne deltage i det politiske liv og i partierne. Der er stadig et stykke vej før partierne i landet lever op til forfatningens mål om at styrke den politiske inklusion.

Det nye EU-partnerskab skal derfor understøtte de politiske partier med erfaring og kompetenceudvikling i deres ledelse og aktiviteter. Derudover skal projektet øge deres kapacitet i udvælgelse og træning af blandt andet embedsfolk og kandidater til partierne.

DIPD vil organisere demokrati boot camps, hvor nyligt valgte kvinder, unge og personer med handicap modtager medietræning og kapacitetsopbygning. Boot camps vil også give de nyvalgte et politisk netværk på tværs af partier, som kan støtte deres politiske fremtid.

Partnerskabet bygger på DIPD's eksisterende flerpartiarbejde i Kenya i samarbejde med Venstre og deres Danish Liberal Democracy Programme, DLDP. Et arbejde, som har resulteret i at flere unge, opnår indflydelsesrige positioner i deres politiske partier.