Folkemøde tradition ånder nu i Kathmandu

Den danske folkemødetradition fra Bornholm har bevæget sig tværs over kloden til den nepalesiske hovedstad, Kathmandu.

Democracy festival
Folkemøde

Den konkrete anledning er at Nepals demokrati nu er nået til et højt punkt af modenhed, hvilket fejres ved et folkemøde der afholdes i dag og i morgen den 20-21 september med en bred repræsentation af alle politiske partier i Nepal. Partierne vil sammen engagere sig i en bæredygtig dialog med borgere, partierne imellem og internt. Nepals demokrati kan i disse dage gøre status, og det må siges at være i en rigtig god udvikling.

Det nepalesiske parlament var vært for selve arrangementet, hvortil DIPDs rolle var at dele ud af de danske erfaringer med demokratietablering, under festivalen.

Instituttets direktør, Rasmus Helveg Petersen er blandt delegationen der er taget afsted for at overvære og tage del i denne historiske begivenhed og milepæl for den nepalesiske demokratiudvikling.

Brobygning

Under festivalen vil alle politiske partier holde taler og workshops i forsøget på at bygge bro mellem politikere, borger og civilsamfund. Gamle aktivitetskendinge, såsom tovtrækning og fodbold mellem regering og opposition, vil også være at finde på Folkemødet.

Demokratifestivalen er forhåbentlig en årligt tilbagevendende begivenhed, og forventes i lighed med det danske Folkemøde at tjene til at bringe borgerne tættere på beslutningstagerne.