Udenrigs-profil styrker danske partiers internationale arbejde

Pressemeddelelse 10.12.2019

UDENRIGS-PROFIL STYRKER DANSKE PARTIERS INTERNATIONALE ARBEJDE

Folketingets partier får styrket deres internationale arbejde for demokrati med Charlotte Flindt Pedersen som ny næstformand i Dansk Institut for Partier og Demokrati.

Det er en markant udenrigspolitisk profil, som i samarbejde med Folketingets partier skal tegne den danske indsats for demokrati og parlamentarisme i verden.

Charlotte Flindt Pedersen er netop udpeget til 2. næstformand i Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD) af den bestyrelse, som udgøres af Folketingets partier og repræsentanter fra civilsamfundet.

Sammen med formand Kasper Sand Kjær (S), næstformand Michael Aastrup Jensen (V) og direktør Lisbeth Pilegaard udgør hun nu formandskabet for DIPD.

”Jeg er oprigtig beæret over valget. I Danmark har vi en lang og vedvarende tradition for organisering i politiske partier og for dialog og samarbejde på tværs af partier, som led i den parlamentariske proces i forhold til at skabe vigtige politiske resultater for Danmark. Den tradition og de erfaringer er vigtige i en tid, hvor demokratier er udfordret verden over, og hvor befolkninger polariseres uden gensidig forståelse og respekt for hinandens synspunkter,” siger Charlotte Flindt Pedersen.

Hun har et langt udenrigspolitisk virke bag sig, dels er hun i dag direktør i Udenrigspolitisk Selskab og dels som tidligere vicedirektør og leder af den internationale afdeling i Institut for Menneskerettigheder.

”DIPD’s arbejde har vist sin relevans i sin tiårige levetid, og jeg vil se frem til som 2. næstformand at bidrage til DIPD’s fortsatte arbejde med demokratisering og udviklingen af en demokratisk kultur gennem partnerskaber med politiske partier, flerparti-platforme og institutioner,” siger Charlotte Flindt Pedersen.

Dansk Institut for Partier og Demokrati er i dag aktivt engageret med at styrke demokrati og støtte politiske partier i 16 lande. Budgettet udgør årligt ca. 30 mio. kroner.

Yderligere informationer ved henvendelse til:

Kasper Sand Kjær, formand, 33374049.

Charlotte Flindt Pedersen, 2. næstformand, 29298286.

Mere information om DIPD og de danske partiers projekter: http://dipd.dk/