Pressemeddelelse: Flere kvinder i politik

Pressemeddelelse: Flere kvinder i politik

 

Ms. Winnie Byanyima, Director of UNDP’s unit for Gender & Development. Photo: schmidtaps.com & DIPD 


”Eftersom vores medsøstre her i Danmark har brugt næsten 150 år på at blive en del af den politiske scene, så er der ingen grund til at vi andre skal vente så længe. Vi skal bruge inspiration fra Danmark og andre steder til at sige: Det er muligt!”
, siger Zimbabwes minister for regionalt og internationalt samarbejde, Priscilla Misihairabwi-Mushonga.

 

Hun gæster sammen med omkring 40 andre kvindelige politikere fra over 20 lande, København 11. og 12. September for at deltage i konferencen: Christiansborg Seminar 2012 – Women in Politics. Konferencen arrangeres af Dansk Institut for Flerpartisamarbejde, og alle Folketingets partier deltager i konferencen.

 

Målet med konferencen er at samle inspiration og erfaringer, som kan samles i et idekatalog til, hvordan andre lande kan gøre danske kvindelige politikere kunsten efter. Medlem af parlamentet i bjergstaten Bhutan, Mrs. Sangay Zam, som har besøgt Danmark tidligere på året og mødt flere danske kvindelige ministre, siger:

 

”Vi bruger Danmark som eksempel til at vise kvinderne derhjemme, at det godt kan lade sig gøre. Tilsvarende vil vi gerne vise mændene i Bhutan, at det godt kan lade sig gøre – og stadig være verdens lykkeligste land”, siger hun med henvisning til, at Danmark tidligere på året blev kåret som verdens lykkeligste land.

 

Et af temaerne vil være kvoter, der kan sikre kvinder et vist antal pladser. Kvoter praktiseres allerede flere steder i verden – ikke mindst i udviklingslande understøttet af Danmark og andre vestlige lande. Selvom de virker, er de kun en del af løsningen, siger Mary Mourad fra Egypten:

 

”Egypten havde kvoter under det gamle regime. Men de kvinder, som blev valgt, havde gode forbindelser og var ikke nødvendigvis de bedste.”

 

Konferencen slutter torsdag med en fælleserklæring, som kan læses på Dansk Institut for Flerpartis hjemmeside: www.dipd.dk

 

Med venlig hilsen

Bjørn Førde

Direktør

bjf@dipd.dk