Lisbeth Pilegaard ny direktør for DIPD

Med en solid ballast inden for demokratiarbejde, ledelse og udvikling overtager Lisbeth Pilegaard posten som direktør for Dansk Institut for Partier og Demokrati efter Rasmus Helveg Petersen.

Lisbeth Pilegaard har mange års ledererfaring med udvikling og demokrati bag sig i en lang række danske og internationale organisationer. Derudover har hun solid erfaring fra strategisk programarbejde og et stort internationalt netværk.

”Demokratiet er den mest stabile regeringsform, og de danske partier har en masse at bidrage med internationalt, især i disse tider hvor populisme, polarisering og antidemokratiske kræfter vinder frem. Demokrati er fundamentet for udvikling af lande og vejen ud af fattigdom, ulighed og til bedre rettigheder. Her kan instituttet sammen med partierne gøre en forskel, og jeg glæder mig til at være med i det vigtige arbejde sammen med dygtige kolleger og samarbejdspartnere,” siger Lisbeth Pilegaard.

Lisbeth Pilegaard er bestyrelsesmedlem og leder af eksekutivkomiteen for den europæiske demokratifond, European Endowment for Democracy. Tidligere har hun været leder i dansk og norsk Flygtningehjælp og KVINFO og været konsulent og rådgiver for både FN og Udenrigsministeriet. Hun kommer fra en stilling som direktør for Fonden projekt Udenfor, der arbejder med udsatte hjemløse. Lisbeth Pilegaard tiltræder den 15. november og afløser den tidligere direktør Rasmus Helveg Petersen, som blev valgt til Folketinget for Det Radikale Venstre i juni.

Valget betød også ny formand for Dansk Institut for Partier og Demokrati, hvor Kasper Sand Kjær (S) afløste Mogens Jensen (S), der blev udpeget til minister. Den nye formand siger om ansættelsen:

”Bestyrelsen og jeg er meget glade for, at Lisbeth Pilegaard har sagt ja til at stå i spidsen for arbejdet med at udvikle instituttet. Vi har et kæmpe potentiale med at understøtte og inspirere demokratiarbejdet internationalt, og den opgave er Lisbeth Pilegaard den helt rigtige til at løfte,” siger Kasper Sand Kjær.

Dansk Institut for Partier og Demokrati er vedtaget ved lov af Folketinget i 2010. Instituttet arbejder med at styrke demokrati og politiske partier i 16 lande verden over og har et budget på ca. 30 mio. kr. årligt. Bestyrelsen består af repræsentanter fra Folketingets partier samt civilsamfundet. Se mere på www.DIPD.dk

Foto: https://www.skyfish.com/p/dipd

 

Yderligere informationer ved henvendelse til:

Kasper Sand Kjær, formand, 61 62 58 61.

Lisbeth Pilegaard, direktør, 60 12 22 75.