Folkemødet styrker internationalt fokus

Årets folkemøde giver premiere på en ny, international scene, hvor fokus bliver på demokratiets tilstand og udvikling internationalt. Hovedparten af debatterne kommer til at foregå på engelsk, og mange af debattørerne vil være internationale profiler eller repræsentere udenlandske organisationer.

Programansvarlig i Foreningen Folkemødet, Julie Christine Artke, uddyber begrundelsen for at oprette den internationale scene:

”De seneste år har vi fået flere og flere internationale deltagere på Folkemødet. Derfor har det længe været et ønske at kunne tilbyde debatter på en fælles international scene, som primært foregår på engelsk. Med samarbejdet med DIPD får vi netop denne mulighed, det er vi utrolig glade for.”

Scenen kommer dermed også til at tilfredsstille det stigende antal udenlandske gæster, som i sagens natur har svært ved at følge debatterne på dansk.

Sekretariatschef ved Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD), Mathias Parsbæk Skibdal siger:

”Vi ser frem til at bringe den internationale demokratidebat med til Bornholm, som er et fantastisk forum for demokratisk dialog. Vi vil bruge den nye scene til at sætte fokus på de mange demokratiske udfordringer verden oplever i dag, og bygge bro mellem danske og internationale aktører.”

Blandt debatterne på den internationale scene kan være emner som unges demokratiske deltagelse, Europas udvikling efter Brexit og EP-valget, menneskerettigheder og ligestilling – det hele set med internationale briller.

Debatterne på den internationale scene planlægges i tæt samarbejde med alle Folketingets partier gennem DIPD, som danner rammen for meget af partiernes internationale arbejde.

På Folkemødets internationale afsnit indgår desuden scener for ulandsorganisationerne samt for FN.

 

Praktisk information: Organisationer, foreninger, mv., som har arrangementer med fokus på international politik og demokrati kan henvende sig til Dansk Institut for Partier og Demokrati: dipd@dipd.dk.

 

For yderligere spørgsmål kontakt:

Julie Christine Artke, programansvarlig, Foreningen Folkemødet – julie@folkemoedet.dk / 6024 3499

Rasmus Lindboe, Kommunikationsrådgiver, DIPD – rali@dipd.dk / 42724090