Dansk Institut for Partier og Demokrati søger projektrådgiver til at støtte op om vores arbejde i Afrika, Asien, Mellemøsten og Latinamerika. Stillingen er et barselsvikariat.

Brænder du for internationalt demokratiarbejde og politisk udvikling? Og har du solid erfaring med koordination af og rådgivning om alle dele af projektcyklus? Så er det måske lige dig vi leder efter.

Arbejdsopgaver

Vi søger en sikker og systematisk projektrådgiver, der vil indgå i DIPD’s projektteam med henblik på at koordinere instituttets flerpartiprojekter og rådgive de danske politiske partier om deres partnerskaber.

Som projektrådgiver vil du indgå i DIPD’s projektteam og få ansvar for koordinationen med 1-2 flerpartipartnerskaber og forventes hurtigt at kunne forstå den politiske dynamik partnerskabet indgår i. Derudover vil du få væsentlige opgaver ifm. rådgivning af de politiske partier omkring deres partnerskaber i DIPD, med særligt fokus på kvalitetssikring og dialog.

Din profil

Som projektrådgiver ved DIPD forventes du at have kendskab til og erfaring med demokratiudvikling i udviklingslande generelt og politiske partiers rolle i demokratiudviklingen i særdeleshed. Det er desuden en fordel, hvis du har kendskab til og erfaring med Danidas regler vedr. forvaltning af bistandsmidler og solid erfaring med administration af udviklingsprojekter.

En projektrådgiver ved DIPD har desuden brug for stærke analytiske kvalifikationer, kendskab til udviklingsverdens metoder og planlægningsværktøjer, samt solid erfaring med projektbudgetter og regnskaber.

Du skal være systematisk og struktureret og du kan – på højt niveau og med sans for detaljen – skrive udkast til indstillinger, rapporter og notater på både engelsk og dansk.

Uddannelse og erhvervserfaring

Vi søger en kandidat med internationalt fokus på demokratisering og politiske processer. Du har formentligt en samfundsfaglig baggrund og forventes som minimum at have et par års erhvervserfaring efter afsluttet akademisk uddannelse.

Desuden har du arbejdserfaring fra eller godt kendskab via studier til den politiske og samfundsmæssige udvikling især i Asien og Afrika. Derudover forventes du at have erfaring fra lignende stillinger med fokus på kapacitetsudvikling, projektstyring og evaluering.

Det er en fordel hvis du har erfaring fra et politisk parti eller en politisk drevet organisation.

Personlige kompetencer

DIPD er en mindre organisation med mange forskellige samarbejdsflader, både i Danmark og internationalt. Det er derfor en forudsætning, at du har interesse for at samarbejde med de danske politiske partier, og at du evner at rådgive og kommunikere enkelt og interessant med mange forskellige samarbejdspartnere i forskellige dele af verden.

Du forventes at gå til opgaven med stort engagement, drevet af din rutine inden for fagområdet og muliggjort af et roligt overblik over de forskellige partnerskaber og kontekster, som DIPD’s projekter dækker. Du forventes at være handlekraftig og initiativrig, ligesom du fleksibelt skal kunne tilpasse din rådgivning til vores partneres niveau og behov.

DIPD har hovedkontor i København, samt lokale kontorer i Myanmar og Nepal. I København vil du blive del af et mindre sekretariat bestående af ca. 10 medarbejdere og af et dynamisk programteam, der tæller medarbejdere i alle tre lande.

Om ansættelsesforholdet

Stillingen har betegnelsen ”Projektrådgiver” med reference til instituttets sekretariatschef. Medarbejderen ansættes som fuldmægtig i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation. Der vil være mulighed for at forhandle tillæg.

Stillingen er en fuldtidsstilling som barselsvikar tidsbegrænset til fire måneder startende 1. februar 2019.

Om ansøgning til stillingen

Ansøgning med CV mærket ”Projektrådgiver” bedes sendt til mail: job@dipd.dk.

Ansøgningsfrist er søndag den 16. december med samtaler i uge 51.

Tiltrædelse forventes at ske senest 1. februar 2019.

Evt. spørgsmål kan rettes til Sekretariatschef Mathias Parsbæk Skibdal (maps@dipd.dk / direkte 38 40 28 01).

Om DIPD

Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD i daglig tale) er etableret ved lov i maj 2010 som en selvejende institution under Udenrigsministeriet. Instituttets formål er at styrke den danske demokratibistand ved at yde såkaldt parti-til-partistøtte og støtte til flerpartisystemer i udvalgte udviklingslande.

Instituttet er placeret centralt i København, i starten af Amager, på adressen Jemtelandsgade 1, 2300 København S.

Læs mere om instituttet og dets aktiviteter på www.dipd.dk.