Nyt medlem af bestyrelsen - Charlotte Munch

Charlotte Munch er udenrigsordfører for Danmarksdemokraterne og udpeget til DIPD's bestyrelse for partiet. Lær Charlotte bedre at kende, når hun deler sine tanker om demokratiet i Danmark og globalt.

Charlotte Munch
Mød bestyrelsen

Hvor skal vi sætte kræfterne ind for at understøtte demokratiet?  

I Danmark gøres der meget for at understøtte demokratiet. Det sker i folkeskolen, i gymnasiet og på erhvervsskolerne. Der er indført Demokratiets Dag, og i Folketinget kan elever i 8. og 9. klasse blive ”Politiker for en dag” gennem et interaktivt læringsspil på Christiansborg. Folketinget afholder også Ungdomsparlamentet, hvor 179 skoleelever fra 8. og 9. klasse agerer folketingsmedlemmer for den dag. Det afholdes næste gang i 2025. Det er muligt, at der kan gøres endnu mere, men jeg synes grundlæggende, at vi i Danmark er langt fremme i forhold til mange andre demokratier med et udbrede og støtte demokratiet.

Hvilke roller ser du, at politiske partier kan spille for at støtte demokratiet/demokratiske kræfter? 

Politiske partier skal bidrage med klare holdninger, og gerne komme med svar på tidens udfordringer. Det kan befolkningen forholde sig til. Politiske partier er selvfølgelig meget præget af ”dag-til-dag-politik”, men politikere er også nødt til at kunne tænke og handle langsigtet og udover det kommende folketingsvalg.

Hvad har gjort mest indtryk i dit arbejde for demokrati i verden?

Som udenrigsordfører for Danmarksdemokraterne kommer jeg i berøring med mange lande, og jeg kan se, hvor trængte og skrøbelige demokratierne har det rundt om i verden. Jeg er trist over udviklingen i USA, hvor jeg ser, at der sker en stadig større polarisering af befolkningen, og hvor der er en stigende mistillid på det etablerede system. Det er sørgeligt, at demokratiet ikke kan få bedre fodfæste i lande i den tredje verden, for demokratiet er den bedste vej til fred og frihed i verden.